2023 legjobb pick upjai munkára

2023 legjobb pickupjai MUNKÁRA!

A Pick Up számodra munkaeszköz? Nagyszerű, mert arra is való! Megmutatjuk Neked, hogy melyek a legnépszerűbb és legjobb Magyarországon is elérhető típusok!

2023 legjobb pickupjai MUNKÁRA!

A régi, kényelmetlen, zajos, rosszul felszerelt Pick-Up-ok ideje lejárt! HA Te is egy új duplakabinos 4X4-es monstrumot vezetsz, akkor biztos lehetsz abban, hogy jó úton haladsz. Mára már ezek az autók nem csak munkaautóként állják meg a helyüket. Utastereik kifinomultak és minden létező extrával felszereltek, éppen ezért egyre nehezebb a választás.

Látszólag végtelen számú választási lehetőség áll előttünk, amikor egy új kishaszonjárművet szeretnénk megvásárolni. A japánok még mindig uralják ezt a piacot, de kezdenek megjelenni a kínaiak is a saját számunkra egyenlőre ismeretlen márkájú modellekkel, mint például az LDV vagy a GWM (nem az énekes). Nem szabad ugyanakkor megfeledkezni a hagyományos régi márkákról sem, mint például a Ford vagy a Chevrolet, amik egyre nagyobb térhódításnak örvendenek idehaza is.

Most kizárólag a már kipróbált és nagy népszerűségnek örvendő és 20 millió forint alatt megvásárolható 4X4-es kishaszonjárművtket vesszük górcső alá.

Mitől lesz jó egy Pick Up?

Amit ilyenkor érdemes vizsgálni az a tartósság, a szállítási kapacitás, a biztonság, valamint a funkcionalitás. Viszont talán ezeknél is fontosabb az, hogy milyen utólagosan beszerezhető kiegészítők érhetőek el ezekhez a típusokhoz. Mivel mukkeszközként tekintünk ebben a cikkünkben ezekre az autókra ezért elengedhetetlenül fontos, hogy minden tulajdonos személyre tudja szabni a kedvenc Pick Upj-át.

Ford Ranger XLT/Wildtrak

Pro

  • Személyautós kényelem
  • Meghökkentően nagy nyomaték
  • Vontatási képessége kimagasló

Kontra

  • A 10 sebességes váltó kissé esetlen
  • Borsos ár
  • Relatív magas fogyasztás terhelés alatt

A legújabb generációs Ford Ranger 2022-ben mutatták be a nagyközönségnek. Összehasonlításunk legjobbja, hiszen a fejlett terep és vontatási képességeivel kimagaslik a versenytársak közül, ezen felül a megtalálható biztonsági funkciók és anyaghasználat is a Ford mellett szól.

ford ranger 2022.jpg
2023 legjobb pickupjai MUNKÁRA! 10

Véleményünk szerint az egyik legjobb választás a 2.0 literes biturbós motorral szerelt XLT/Wildtrak modell. Induló ára az XLT-nek 15.000.000 forint körül mozog, egy Wildtrak felszereltségért viszont már közel 20.000.000 forintot kell kicsengetni.

A relatív kis lökettérfogatnak ellenére a 2.0 literes motor 500Nm teljesítményre képes, amit egy 10 sebességes automata váltó kezel. Fogyasztása a gyártó szerint 7,6 liter/100Km, de a nemzetközi teszteken inkább 8-9 liter közötti fogyasztást mértek, ami nagyon közel van 7,6-os értékhez.

Vontatás tekintetében a Raptor modelleket leszámítva az összes Ranger 3500Kg-os súlyt képes vontatni és a teherbírása is 1005 Kg körül alakul.

ford ranger
2023 legjobb pickupjai MUNKÁRA! 11

Az új modell már alapból LED fényszórókkal van felszerelve és nagyon dögös nappali menetfénnyel, valamint adaptív sebességtartó automatikával. Megtalálható a listában még a sávelhagyásra figyelmeztetés, az aktív patkolássegítés és a kulcsnélküli bejutás, indítás.

Ford ranger belso
2023 legjobb pickupjai MUNKÁRA! 12

Az ANCAP teszteken természetesen 5 csillagos értékelést kapott, amit a kocsiban megtalálható 9 darab légzsáknak is köszönhetünk.

Jelenleg a Ford Ranger az egyik legjobb választás, ha nem a legjobb azoknak, akik egy igazán erős, kényelmes, megbízható és sokoldalúan ahsználható Pick UP-ot akarnak. Megannyi kiegészítő rendelhető hozzá, amivel igazán egyedivé lehet tenni a kedvencünket.

Toyota Hilux SR5

Pro

  • Terep és közút egyaránt fekszik neki
  • Széles választék a kiegészítőkben
  • Strapabíró kialakítás

Kontra

  • Kissé idejétmúlt konstrukció
  • Kemény rugózás, főleg terhelés nélkül
  • Hangos motor

A kétkabinos Pcik Up-ok egyik koronázatlan királya vitathatatlanul a Toyota HiLux. A HiLux az elmúlt évtizedekben kiérdemelte a halhatatlan megnevezést, hiszen a Toyotákra jellemző, hogy kis odafigyeléssel, nagyjából elpusztíthatatlan.

toyota hilux bemutato
2023 legjobb pickupjai MUNKÁRA! 13

A választásunk a Toyota HiLux Active modelljére esett, hiszen ez az ami a belátta közepén helyezkedik el és talán ez a leginkább alkalmas munkára. Semmi felesleges sallang, de mindent tud, amit egy ilye gépnek tudnia kell. Az induló ára valahol 17.000.000 forint körül mozog.

Érdemes az erősebb 2.8 literes 204 Lóerős változatot választani, ami 500Nm nyomatékot biztosít. Elérhető ez a modell automata vagy kézi váltóval is és állítólag 7,9 literes fogyasztást lehet vele elérni 100 kilométeren. Tesztünkben elmondható, hogy ez a motor a leghatékonyabb mindközül.

Toyota Hilux
2023 legjobb pickupjai MUNKÁRA! 14

Mivel ez egy magasabb felszereltségű modell, ezért ebben már megtalálhatóa bőrülés, a nagy 8 hüvelykes kijelző. Ami kicsit idejétmúlt az a zongora lakk, de ez választható opció.

Természetesen ebben a modellben is megtalálható a sávelhagyásra figyelmeztető, az adaptív tempomat, a 360 fokos kamera, a tábla felismerő és így tovább. A HiLux 7 légzsákkal szerelt és 2019-ben a ANCAP töréstesteken 5 csillagot kapott.

toyota hilux belso
2023 legjobb pickupjai MUNKÁRA! 15

A vontatási kapacitása ennek a modellnek 3500 Kg és közel egy tonnát, egészen pontosan 940 Kg tudunk rápakolni.

A kiegészítők piacán a HiLux-hoz lehet megtalálni a legtöbb alkatrészt, éppen ezért nagyon keresett model nem csak idehaza, de egész Európában is.

Isuzu D-Max

Pro

  • Alapáron elérhető maximális biztonsági csomag
  • Bevált 3.0 literes motor

Kontra

  • 6 sebességes váltó kissé elavúlt
  • Hangosabb motor
  • Kemény hátsó futómű

Az Isuzu D-Max listánkon a legnagyobb motorral rendelkezik a maga 3.0 literes túrbódízelével. A teljesítménye 450 Nm és választható 6 sebességes kézi, vagy 6 sebességes automata váltóval is.

isuzu d max.jpg
2023 legjobb pickupjai MUNKÁRA! 16

Azért nem javasoljuk a legnagyobb felszerelést, mert olyan felesleges sallangok vannak benne, amire egy munkaautonak semmi szüksége. Ilyen például a napfénytető, ami azonnal értelmét veszti, amit felkerül egy tetőcsomagtartó. Így a nagyobb csomagon megspórolt plusz pénzt kiegészítők vásárlására lehet fordítani. Ez a TIPP ingyen volt!

Az autó a kisebb felszereltséggel is bőven tökéletes, hiszen a belsőben nagyon kényelmes szövet kárpitacat találunk, valamint egy 9 hüvelykes monitor biztosítja a hight tech megjelentést.

Az autóban 8 légzsák gondoskodik a benne utazók biztonságáról és természetesen ez a modell is 5 csillagos töréstesztet kapott. Megtalálható az Isuzu modellekben is az adaptív tempomat, a sávtartás és így tovább.

isuzu D Max belso
2023 legjobb pickupjai MUNKÁRA! 17

A kormányzás közvetlen, a fékek jól teszik a dolgukat és a telejsítményátviel is kimagasló, azonban terhelés nélkül sajnos a D-Max is nagyon pattog, de a hátul laprugós autók már csak ilyenek. Viszont ha súlyt kap, akkor tökéletes.

A D-Max vontatási kapacitása is 3500 Kg és a teherbírása közel egy tonna, egészen pontosan 995 Kg. A fogyasztása a gyártó szerint 8 liter, de valós körülmények között inkább 9 literrel kell számolni, ami, egy 3.0 literes motortól nem sok!

iszuzu d
2023 legjobb pickupjai MUNKÁRA! 18
Bence
Bence
Az off-road világ magával ragadó, és mindig új kihívásokat tartogat. Ez a közösség szerte a világon egy nagy családként működik, és mindig találok új inspirációt!